Home Nieuws Help mee de branche te ontwikkelen

Help mee de branche te ontwikkelen - Nieuws

Help mee de branche te ontwikkelen

26 februari 2024
Het Nederlands Genootschap voor Sportmassage (NGS) is naast een brancheorganisatie ook een examenorganisatie en neemt vanuit die taak de toetsing voor NGS-masseurs in opleiding af. De opleiding zelf wordt verzorgd door een van de vele particuliere opleidingsinstituten of gegeven als keuzeonderdeel op een ROC/MBO.

Het NGS vindt het belangrijk dat masseurs in opleiding in de praktijk hebben kennisgemaakt met het beroep van masseur. Ook krijgt het NGS steeds vaker het verzoek van masseurs in opleiding of ze kunnen meekijken in een praktijk van een masseur die al een diploma heeft behaald. In overleg met de opleiders hebben we daarom de zogenaamde 'snuffelstage’ voor masseurs in opleiding ontwikkeld.

De snuffelstage is gericht op het kennismaken met het beroep van masseur. De snuffelstage is niet hetzelfde als het verlenen van een stage als erkend leerbedrijf. Een erkenning van de SBB is dan ook niet nodig.

Aanbieden snuffelstage

De snuffelstage is gericht op het kennismaken met het beroep van masseur. De snuffelstage is niet hetzelfde als het verlenen van een stage als erkend leerbedrijf. Een erkenning van de SBB is dan ook niet nodig. 

Dit document beschrijft de criteria om een snuffelstage aan te bieden, en een beschrijving hoe je deze plek beschikbaar kunt stellen. Let op: je hoeft geen eigen praktijk te hebben. Je kunt ook werkzaam zijn bij b.v. een sportvereniging om de snuffelstage aan te bieden. Via www.ngsmassage.nl/snuffelstage kunnen masseurs in opleiding zoeken naar een masseur in de buurt die deze snuffelstage aanbiedt.

Waarom meedoen?

Het aanbieden van snuffelstages aan masseurs in opleiding biedt niet alleen voordelen voor ervaren masseurs, maar voor de gehele beroepsgroep.

Kennis en ervaring delen
Door jouw kennis en vaardigheden te delen, ben je van positieve invloed op de volgende generatie masseurs. Dit zal je veel voldoening geven en de kwaliteit van het vak verhogen.

Netwerkmogelijkheden
Door direct in contact te komen met masseurs in opleiding, en indirect met de opleidingsinstituten, breid je jouw netwerk uit. Dit kan leiden tot nieuwe zakelijke kansen of samenwerkingsverbanden.

Inspiratie
Jonge masseurs in opleiding kunnen nieuwe inzichten meebrengen die je als ervaren masseur kan inspireren.

Werving
Ben je op zoek naar uitbreiding van jouw praktijk. Dit biedt een mooie kans om vroegtijdig nieuwe masseurs te werven.

Persoonlijke ontwikkeling
Het begeleiden van masseurs in opleiding kan bijdragen aan jouw eigen professionele ontwikkeling. Je zult leren (beter) kennis en vaardigheden op een begrijpelijke en effectieve manier over te brengen.

Maatschappelijke bijdrage
Het aanbieden van snuffelstages aan masseurs in opleiding is een manier om iets terug te geven aan de branche. Het helpt bij het opbouwen van een sterke en kundige beroepsgroep.

Voor vragen kun je uiteraard altijd contact opnemen met het NGS:
Telefoon: 088 730 85 00
E-mail: info@ngsmassage.nl