Home Nieuws Nederlands Genootschap voor Sportmassage (NGS) signaleert zorgwekkende variatie in kwaliteit van masseurs

Nederlands Genootschap voor Sportmassage (NGS) signaleert zorgwekkende variatie in kwaliteit van masseurs - Nieuws

Nederlands Genootschap voor Sportmassage (NGS) signaleert zorgwekkende variatie in kwaliteit van masseurs

21 december 2023
Bilthoven, 21 december 2023

Om de kwaliteit in de massagebranche zichtbaar te maken heeft het Nederlands Genootschap voor Sportmassage (NGS) de website Vindeenmasseur.nl gelanceerd. Op deze website zijn masseurs, met een geldige NGS-licentie te vinden.

Iedereen kan en mag zich masseur noemen, ook zonder gedegen opleiding en bij- en nascholingen. Dit resulteert in een brede variëteit aan kwaliteit binnen de branche. Steeds vaker krijgt het NGS van haar klachtenfunctionaris te horen dat ze klachten ontvangt van cliënten over masseurs die niet bij het NGS aangesloten zijn. Deze mensen kunnen in feite nergens heen met hun klacht, terwijl de masseur zelf niet aangesproken kan worden.

Kwaliteit
"We vinden het zorgelijk dat er zo'n grote variatie in kwaliteit is binnen de massagebranche", zegt Anja Bruinsma, directeur van het NGS. “Een lichaam is het kostbaarste bezit dat je kunt hebben. Cliënten moeten erop kunnen vertrouwen dat ze bij een masseur in goede handen zijn.”

Het NGS dringt er bij cliënten op aan om voorafgaand aan een massage altijd de kwalificaties en licenties van een masseur te controleren. Ze moeten weten dat een goede masseur een gedegen beroepsopleiding heeft genoten, bij- en nascholingen volgt en is aangesloten bij een klachtenregeling.

NGS-masseurs hebben een uitgebreide opleiding van negen maanden doorlopen en deze afgerond met een praktijkbeoordeling. Ze hebben uitgebreide kennis van aan anatomie, fysiologie, preventie, (sport)verzorging, kwaliteitszorg, wet- en regelgeving en verschillende massagetechnieken. Na succesvol afronden van de opleiding, ontvangen ze een NGS-licentie die een waarborg is dat ze hun kennis en kunde up-to-date houden door continue bijscholing. Zo zijn cliënten verzekerd van een masseur die op de hoogte is van de nieuwste methoden en technieken. Bovendien zijn alle NGS-masseurs verbonden aan een klachtenprocedure. Mocht een cliënt een probleem hebben met een masseur, dan kunnen ze deze eenvoudig bespreken met een onpartijdige klachtenfunctionaris en/of geschillencommissie.

Anja Bruinsma: “Als NGS zijn we bezig met de ontwikkeling van een beroepsprofiel van masseurs. Een belangrijke stap naar verdere professionalisering, kwaliteitsborging en erkenning van het beroep. Het kan zowel de masseurs zelf als hun cliënten ten goede komen.”